Måndag

Helgen var kanon! Har inte hunnig återhämta mig än..fortfarande trött men det är konsekvenser mn får ta ibland.

Idag väntar föreläsning 9-12 sen ska jag ta tag i pluggandet och sätta igång på riktigt. Tordagen och fredagen förra veckan kändes inte så motiverande att sätta igång på. Men idag! Ett gympass ska jag också hinna med innan dagen är slut.
På onsdag bär det av hemåt, det ska bli underbart... men samma känsla som brukar infinna sig då jag ska hem, den är inte där! Det känns liksom som att jag ÄR hemma nu. Nä nu ska jag snabba mig här.

Grekland - Kreta

Jippiiiiiiie!!
Jag ligger i den nya sängen och är överlycklig!
Vi har bokat resa till Grekland - Kreta (Platanias) i augusti! :)
 Det ska bli helt underbart! Andreas ska antagligen jobba i sommar och jag ska läsa statistik så det blir en perfekt avslutning på sommaren, 7 dagar i Grekland.
Hotellet ligger 50m från stranden och det är helt underbart. Vi betalade extra för havsutsikt, ynka 200kr!! :):)


Jag firar med att avnjuta min sista godisskål! :):)

Konstant

hahaha jag dööööör... KONSTANT LUFTFLÖDE (nej, säg konstant massflöde) Andreas och Stefans redovisning.... hahahaha




konstant gasflöde får mig att vika mig dubbel av skratt...

I väntan på sängen

kfsjgksj gfdnjxgfk Sitter och väntar på att sängen ska komma, har hunnit med X antal skålar fil och flingor! Blir så sötsugen dagen innan tentan, vad är det för samband?? Tenta - sötsug!?!?!?!   (Stress som jag triggar ingång sötsug?)
Andreas och Stefansitter över till sin redovisning imorgon. Jag vill bara att   s ä n g e n   ska komma.

Var på skolan och pluggade förut, det känns bra!
Ska repetera senare ikväll, innan läggdags och sen imorgonbitti. Det funkar för mig!


NOT. till mig själv!!
Imorrn är det tenta på  IKSU. O B S!! IKSU.
(Är orolig för att jag ska börja yra imorgon och gå till paviljongen där tentorna brukar hållas).
OBS IKSU!

Tisdag - dagen innan

Idag kommer sängen! Mellan 17-22 skulle de leverera den så inatt sover vi i en ny säng och är förhoppningsvis riktigt utvilade till tentan imorgon!

Sitter och skriver på Andreas nya tangentbord, har lite svårt att bestämma mig för vad jag tycker om det. Håller med Andreass hela tiden som ändrar sig fram och tillbaka haha. Men har en känsla av att det blir skönare att skriva på det ju mer jag använder det. Fingrarna liksom bara gliiider över...


Efter tentan imorgon ska jag hem och koppla av i den nya sängen.
Sen ska jag ner på stan och fixa lite grejer inför helgen, bland annat shotglas, för vi har inga och det kommer behövas till hotshotsen jag tänkte bjuda på (inspirerad av Jennie och Therese).
Resten av dagen / kvällen ska jag tillbringa i sängen.
Men innan det ska jag göra ett sista ryck inför tentan. Ska till skolan  och repetera i tysta rummet (om jag får plats, det är fullt den här tiden!) och sen hem nångång runt 17 tiden.
Känner mig stressad som vanligt dagen innan tentan (verkar vara något oundvikligt för mig, Andreas visar aldrig tecken på någon stress inför tentor), även fast jag känner att jag har BRA koll på det som brukar tas upp. Känner liksom att jag vill inte plugga för mycket för det skapar bara förvirring och man tappar fokus från det viktiga. Så att såhär dagen innan är det bra med lite repetition och flera mikropauser.
Blablabla nu ska jag på ica!

Onsdag

gääääääääääääsp, ju mer jag sover dessto tröttare känner jag mig. Igår somnade jag i soffan 21.30. Föreläsning imorse från 8.15 - 11 och nu ska jag snart tillbaka för att ha grupptimmar till 15. Sen blir det tentaplugg...Zzz. Längtar till helgen då jag ska sova uuuut. Fram till dess är det bara att hålla ut.

Hösttrötthet är inget jag känner av, däremot VÅRTRÖTTHET....

Tisdag

Nu är det dags att sätta igång med tentaplugget, cirkus en vecka kvar till det är dags och jag vill känna mig   l u g n  timmarna innan och inte bli sönderstressad som jag  a l l t i d  blir! Brukar sitta i tentasalen och vara jättenervös tills att det gått någon timme och när jag går ut därfirån är det som att en sten lättar från min kropp och jag blir  j ä t t e  trött.  Sen tror jag det är ganska svårt att inte bli stressad då så mycket hänger på att man klarar tentan, lite tillfällig stress för att prestera är bara bra har jag hört.


Jag längtar tills sängen kommer! Helt galet vad jag längtar. Jag har fantiserat om hur jag ska ta långa sovmornar och verkligen sova ut riktigt. Att jag för första gången på några år kommer att vara helt utvilad trots att jag inte sover ensam. Jag ska köpa nya fina sängkläder, nytt överkast och en jättefin sänggavel. Det sista får bli ett sommarprojekt och de andra två vet jag precis hur jag vill att de ska se ut. Tänker inte nöja mig med vad som helst.
Jag längtar! Vill nästan inte ens åka hem under påsk, jag vill bara ligga i den nya sängen...

Sängköp

Tjohoooo en ny säng är på väg hit!! :)

Tordagens fundering

Köpa en ny säng eller inte?
Inatt drömde jag t.o.m att jag hade köpt en ny säng. Eller en egen säng, eller en STÖRRE säng. Andreas och jag har delat på hans 115cm säng i 3,5år nu. Jag älskar att sova nära min älskade och i en 115cm säng sover vi verkligen nära varann, men jag har så sjukt ont i ryggen jämt.
Fundilierar på om jag ska ta tag i saken och införskaffa något större, men det känns som en så trååååkig utgift (eller?). Det blir några tusenlappar och jag vill hellre resa istället för att köpa en ny säng.
Men vi ska ju resa, både i slutet av sommaren och i december. Fast jag har fått för mig att jag ska resa en gång innan sommaren också.
Svårt... ska fiska efter lite sponsring först innan jag bestämmer mig för det rätta, sängköp!

Onsdag

ZzzZz vad är detta... vill bara sova.
Föreläsning mellan 13-16 väntar.

Igår kom jag hem 16.30 och la mig i soffan direkt, låg kvar till 22.30 och slötittade på tv, helt utmattad.

Ute snöar det, hoppas på att piggna till lite på vägen till skolan, behöver energi så jag klarar dagen och träning efter skolan med Jennie.

Tisdag

Strax ska jag iväg till skolan. Känner mig lagom motiverad! Inte alls alltså. Har suttit hela morgonen och tittat på Kardashians-serien, lovely. Längtar bara till jag kommer hem efter föreläsningen för att fortsätta kolla.
Det är dock ett par timmar dit, slutar 16.00... men först ska jag ta mig dit.


blablabla

Andreas pluggar inför tenta, men jag har inte min förrän 24e så jag har massa dötid känner jag. 26e kommer Mikaela, jag längtar.


Ointressanta (för andra) funderingar

Sitter och varvar ned med nya favoritserien "keeping up with the Kardashians" efter duggan!
Duggan kändes för övrigt finemang!

Men jag sitter ändå och klurar på om det är bra eller dåligt? Jag undrar om jag verkligen skulle ha gjort den(?) Det var inte många som skrev den idag. Med tanke på att ca 130st skrev första tentan (många som inte skrev men tanke på att vi var 160 vid gruppövningen) så borde det varit fler i tentasalen idag, men icke. Många som fick omtenta kanske valde bort duggan och prioriterade omtentan som är på lördag.. och många lämnade in blankt, det kanske jag också skulle ha gjort(?)

För saken är att oavsett om man får godkänt på duggan eller inte så KAN det ändå komma frågor på tentan som handlar om samma saker som duggan är på. Har man godkänt på duggan då är det lätt att man "lägger det bakom sig" och kommer liknande del sen på tentan kan det vara till ens nackdel.
Om man har underkänt på duggan så kommer man till tentan med 0p i bagaget och skriver båda delar (duggan + tentan) vilket gör att man har allt friskt i minnet om tentan råkar bestå av samma delar som duggan.

Antingen har man godkänt på duggan och får med sig poäng till tentan där man slipper göra duggadelen. Beroende på hur många poäng man får med sig (mellan 5 - 10) så behöver man så mycket "mindre" för att få 37p som är VG. (ex. 10p på duggan innebär 27p på tentan för VG).
Nackdelen är då att tentan kan då bestå av frågor som tas upp i duggadelen som man "lagt bakom sig" om man klarat den idag.
Eller så har man underkänt på duggan och kommer med 0poäng till tentan och gör båda delarna. Nackdelen är då att man måste spika båda delarna under tentan för att komma upp i 37p som är VG.

Gaah vilket dilemma. Kan inte bestämma mig för om jag gjorde rätt idag(?)
Det känns som om jag får mellan 5-7p så hade det varit bättre om jag hade hoppat över duggan.
Om jag istället får 7-10p  (fast 7p är svårbehandlat, på gränsen liksom) så är det värt att eventuellt behöva plugga in samma sak igen till tentan för då behöver jag mindre p på tentan för att uppnå 37.

Hade jag vetat helt säkert att frågor som tas upp på duggan ej kommer att komma på tentan så är det ju klockrent att ha gjort duggan och klarat den, men nu vet jag ju inte det och därför är jag lite kluven.
Fast i vilket fall måste det väl ändå vara bäst att ha klarat duggan...? Jag menar, oavsett så får man ju med sig några p till tentan. Istället för att skjuta upp allt och gå dit med 0p i bagaget och känna att man verkligen måste leverera då.

Tisdag

Helgen var helt galen! Den bästa på länge, kanske därför jag fortfarande inte återhämtat mig. Idag känner jag mig helt sjukt tröttoch ändå gick jag o la mig 21.30 igår. Det blir antgligen bättre under dagen, med 3h föreläsning....
I lördags var vi iallafall här och spelade spel och drack vin. Gick bort till Stefan & co vid 21 tiden. Drack lite mer vin och spelade lite mer spel. Tog taxi ner till stan vid... öhh ingen aning när. Tanken var att vi skulle till ett ställe, men det blev inte så då Andreas glömt plånboken i taxin och inte fick komma in utan legg. Det löste sig till slut iallafall, han fick tag på plånboken (efter att han spärrat alla kort). Sofia och jag gick på schlagerklubben som var det roligaste utestället jag varit med om här i Umeå. Perfekt stämning, massa roligt folk, kanonmusik och så var vi på topp! Superkväll!

Den här veckan består av en massa plugg inför duggan på måndag.
Helgen blir lugn, eventuellt bio på fredag. Annars taccos hemma med Andreas.


Skulle behövt kila ner på stan en sväng också... inhandla lite nya grejer. När ska jag ta mig ork till det tro(?)

RSS 2.0