Äntligen beställd!

Gött med melon vill jag lova!

Efter en del letande så hittade jag till slut en sida som verkar pålitlig och får in datorn i sitt lager imorrn. Har länge velat ha en mac men insett att det är nog inget för mig, tydligen lite väl avancerade. Så nu har jag klickat hem den här istället. Längtar och väntar..

Helt perfekt är den och har allt jag behöver... plus lite till =)

image10                                    image9

Inte världens bästa eller finaste bilder men duger.

Dags att sova nu, 8 dagar kvar på jobbet.

Första dagen efter semestern

...och det var jobbigare än jag hade trott. Jag var som en zombie när jag åkte dit imorse. Ännu värre var det nästan då jag skulle hem, sjukt trött. Jobbade med en annan idag som pratar hela tiden, vilket bara var positivt; höll mig vaken och fick tiden att gå snabbare. Lyckades dessutom ta mig därifrån en halvtimme tidigare.

      Tittade förbi min älskling på vägen hem, som hade blivit lite bättre efter min mirakel-citron-kur... jajemen, tack vare mirakel kuren. Skönt att vara med honom, muppa sig och skratta en massa, alltid lika underbart.


Somnade i soffan direkt efter middagen i nån timme, det var riktigt skönt. Tänkte sova vidare men då lär jag ju aldrig somna ikväll.

Den här veckan är inte roligare än att jag jobbar:
Onsdag: 11-17
Torsdag: 7.30-15.30
Fredag: 11- 17.  Skit trist, jag vet.

Om nån känner att de skulle vilja jobba som personlig assisitent i Aspås så finns annonsen på ams hemsida. Hoppas dom hittar nån riktigt bra, för trots att jag inte trivts den senaste tiden så vill jag att lilla tanten ska ha det bästa.

Nu ska jag äta vattenmelon och läsa min bok.


Back to work

Efter X antal påminnelse sms " Tisdag 07.30", samtal (som jag vägrat svara på) och röst medelanden (som jag var tvungen att lyssna på) så ska jag tillbaka till jobbet imorrn. Som att jag nu på något underligt sätt skulle kunnat ha missat det. Känns inte vidare kul då jag börjar vänja mig vid att sova länge, tungt att gå upp 06.20 då... men det är bara i 9 dagar till.

Sitter och tittar om jag ska ge mig på att beställa fler böcker, har ju ändå inget vettigare för mig just nu. Borde spara pengarna till Umeå visserligen, men pappa var så snäll och betalade dom två sista gångerna jag beställde så känns som att jag har råd med en gång själv.

Var bort till min älskling som är dålig nu, ont i halsen och allt det där. Tog med mig lite gott och nyttigt... och han fick i sig det mesta, apelsin, citron, melon, blåbärssoppa och såklart cola. Det sistnämnda kan jag tänka mig gick lättast.

Hittat en dator jag vill ha och behöver, men det finns tyvärr inte i lager nånstans.... börjar oroa mig lite för vad jag ska ha för nåt i Umeå och jag inte får tag på en snart......alla dessa Umeå tankar.

Ska kika efter fler böcker nu och sen läsa min som jag längtat så mycket efter: "P.S: Jag älskar dig! - Cecelia Ahern" , som verkar vara bra.          
               
                                                                             image7

Storsjöyran - 07

Då var yran och semestern över då. Fattar inte vart tiden tar vägen, känns som att jag mycket väl skulle kunna vara ledig en vecka till..för att vila upp mig från semestern. Fest från tisdag till lördag, det känns i kroppen och knoppen.  Det var kul att jag hann med yran i år, brukar annars vara utomlands vid den här tiden. Däremot hann jag väl inte med att se så många artister, men president talet missade jag inte. Somnade hos Mikaela runt 21- 21.30, både jag och Andreas.. men han hann vakna 23.50, så vi sprang ner och såg allt.

Idag är en sån där knäpp dag då jag funderar alldles för mycket på ifall jag har gjort rätt. Är jag redo att flytta hemifrån nu? Stå på egna ben. Flytta till en ny stad där allt är nytt. Har jag valt rätt utbildning? Är det vad jag vill göra? Är det vad jag vill göra nu?  Känner mig bara så sjukt stressad, som att det är massa saker jag måste hinna med innan flytten. Andreas börjar 25e augusti, ja en lördag, och jag börjar inte förrän 3e september. Så då blir det nog att vi flyttar upp nån dag innan han börjar, och det är inte speciellt lång tid kvar. Känner mig bara så stressad... och förvirrad. Hur kommer det kännas då jag varit borta nån vecka? Såklart kan jag alltid åka hem nån helg,men sen så måste jag tillbaka till Umeå och fortsätta. Egentligen tror jag att det kommer bli riktigt kul, en av de bästa tiderna i ens liv... och sånna här tankar och känslor går inte att komma undan. Är bara så glad att jag har Andreas vid min sida, utan honom hade det blivit svårare. Om vi bara kunde hitta en egen lägenhet där...

Andreas, vill göra allt för att inte göra honom besviken, ledsen, arg eller nåt annat än världens lyckligaste.

Sköna semesterdagar

Segare dag... bara legat och läst min bok hela dagen, riktigt bra är den.

Fick ett oväntat samtal idag, av Isabelle. Inte hört ifrån henne på över ett år.
Hur kul som helst, pratade i över en timme om allt möjligt, en hel del att ta igen.



Nu ska jag väl snart ta o göra mig i ordning för middag och sen är ju Mikaela framme snart.


Meloner

Stora som små...underbart goda



  Galiamelon

                                          Cantaloupe

 Honungsmelon

                                            Vattenmelon


Böcker och semester

Har äntligen semester från mitt jobb i Aspås! Inte varit ledig i princip sen jag började där i mitten på januari och när det är ett jobb som man inte trivs sådär super bra med så känns det ganska tungt.
     Tog iallafall mod till mig till slut och sa upp mig den 11e juli. Inte roligt att se / höra deras reaktioner men kändes skönt efteråt. Sen var jag tvungen att göra det nu när det blir flytt till Umeå. Uppsägningstiden är en månad, minus några dagar nu i mitt fall då semestern är mitt i... skönt. Ska tillbaka dit sen och jobba 9 dagar i augusti sen är det klart.  Fick samtal från chefen idag som frågade om jag ville börja jobba på ett annat ställe imorrn, och det var ju kul... men blir nog inget av det.

     Beställde några böcker som jag fick för någon dag sen. Inte för att jag vet när jag ska hinna läsa dom, men behöver ju inte ha så bråttom med de heller. Mest bara en massa "chicklitt" :)
* Min stora kärlek - Sara Dunn
* Vildängel - Lina Fortss
* Stjärnfabriken - Naylor & Hare
* Bergdorfblondiner - Plum Sykes
Har inte börjat läsa nån av de än för jag har fullt upp med "Singel på nytt" av Plum Sykes. Inte kommit så långt men so far so good :)
                                                 

Skickade efter en ny beställning idag:
* Män som hatar kvinnor - Stieg Larsson
* Flickan som lekte med elden - Stieg Larsson
* P.S. Jag älskar dig! - Ahern, Cecilia
* SåldNatasja T / Efron, Vera
* Äcklig, en sann berättelse om en mors grymhet- Briscoe, Constance

De flesta är pocketböcker, lätt och smidigt att ta med överallt och framför allt billigt. Hittade tyvärr inte tredje boken som Stieg Larsson skrivit i pocketform men den kan vänta.


Min (nya) blogg

Tänkte att jag skulle ta och göra en (ny) blogg nu när det är så mycket som händer, så jag har nånstans att skriva ner allt om allt möjligt... eller vi, jag och Andreas :) Den förra har gått i graven och är borttagen.

Fick veta för inte så länge sen att vi kom in i Umeå. Så nu bär det av dit om ungefär en månad för att plugga sociologiprogrammet för mig och civilingenjörsprogrammet i energiteknik för Andreas. Det jag ska läsa är, vad vi har märkt inte lika självklart som den en annan ska :P   men kortfattat står det om programmet:  "Sociologi är vetenskapen om människor i olika sociala sammanhang. På sociologiprogrammet studerar du samhället i stort men också hur och varför människors livschanser, handlingsmöjligheter, värderingar och relationer skiljer sig åt. "

     ...och vad man blir efteråt finns det en hel rapport om, tar med en lite kortare förklaring istället "Sociologer och socialpsykologer arbetar bl a med förändrings- och utvecklingsarbete, utvärderings- och utredningsverksamhet, personalfrågor, utbildning och information. Vanliga benämningar är forskare, projektledare, utredare, handläggare eller konsulter. Programmet förbereder för såväl forskarutbildning, forskning och högre undervisning som arbete utanför universitet och högskolor, samhälls- och beteendevetenskapliga utredningsuppdrag och kvalificerad administrativ verksamhet inom både privat och offentlig sektor".  haha, vilken iofs inte var så kort, men då kan ni bara tänka er den superlånga förklaringen. Verkar intressant iallafall.

Det tråkiga är dock att vi började inte leta boende förrän vi fick veta att vi kommit in, så då fick vi helt enkelt ta det som fanns kvar. Ett varsitt enkelrum på 20kvm! Skittåkigt men kan ju iallafall glädjas åt att det är i samma korridor . Sen så står vi ju såklart i kö för egen lägenhet.

image6  Området där vi kommer bo nånstans.

Känns skönt att ta tag i pluggandet såhär ganska på engång, annars hade det nog lätt blivit så att man tar skitjobb hela tiden och skjuter upp det. Inte för att det hade gjort så mycket då medelåldern är ganska hög, men jag vill gärna ha det gjort så att man har nån form av utbildning iallafall.

Imorrn kommer Mikaela upp och det ska bli hur skoj som helst. Inte träffat henne på ett bra tag... och så stråket för första året för mig! Aldrig varit hemma de tidigare åren eller haft åldern.


RSS 2.0