Lördag

Fyyyy vad äckligt mätt jag är nu!!! Har fått i mig kött till middag, en massa lösgodis och tre mackor. Sitter här och är alldeles uppsvälld. Vi tittade på robinson samtidigt och det var så spännande så jag glömde allt annat hahah.


Annars idag så var jag ner på stan med tjejerna, lunchade, fikade och solade...  ha haft en toppendag! Och en underbar helg med massa festande nu under brännbollsyran. VI har även haft östersundsfolk här i helgen så det har varit fullt hus :)):):)
Nu väntar en slapp vecka då jag är klar med allt - förutom opponering på torsdag. Ska passa på att läsa ut en del böcker jag har så att jag slipper bära med mig dem hem på fredag.
På torsdag ska vi ut och äta  middag på nåt myigt ställe och på fredag har Andreas tenta och jag ska på röntgen och sen bär det av mot Ö S T E R S U N D.   Ska ta mig bort till Ica Maxi samma dag och köpa med mig världens godaste morotskaka till mammi och pappi...hoppas bara det håller sig fräsch under resan hem hehe

Lördag

Igår var en toppenkväll!! Brännbollsyra och massa festligheter :):):) 
    Imorse tog jag mig upp vid 6 och åt frukost för att hinna återhämta mig. Klockan 9 satt jag bänkad i skolan och gjorde jurdiktenta som kändes kanon :):)


Ikväll blir det repris och det ska bli så kul!

Gårdagens

Just ja, igår shoppade jag en massa fint. En vit kavaj, två kjolar, en klänning, ett linne och förvaringslådor. Mycket trevligt :)

Fredagsfunderingar

Sitter och filar naglarna... funderar på om jag ska ta ett bad, en dusch eller bara tvätta håret?


Har bestämt mig för att nästa mål i sikte är att jag ska lära mig FRANSKA. Hur coolt är inte det? :)
Dock får det vänta ett tag då det är en hel del som ska fixas inom den närmsta tiden.
 Det ska bli skitskoj!!! Kan riktigt se det frmför mig hur jag sitter och lyssnar på ljudbok med olika fraser och upprepar allt, hahaha

Tisdag

Det har skett en heelt otrolig sak här.. ett mirakel, tack vare min och min älsklings insats :):):):)

I fredags var vi ute och joggade en runda tillsammans.. det var väldigt skönt, av främst EN anledning. Smärtan i min höft försvann HELT OCH HÅLLET!! Det var helt otroligt, det går inte att beskriva hur det kändes. Som att man gått runt och haft ont hur länge som helst och helt plötsligt försvinner det bara.
 
 I söndags joggade jag en sväg själv och vad HÄNDE? All smärta som någonsin har funnit i min höft är helt borta! Heeeeeelt BORTA!
Nu är det den psykiska biten kvar bara... att jag inbillar mig att det KAN göra ont, fast jag vet att det inte gör det längre. Jag kan ligga på sidan utan några som helst besvär så jag vet ju att smärtan ÄR borta. Det känns HELT OTROLIGT.

On


Söndag + planering

Nu klappade vi ihop grupparbetet... 8.15 imorgon är det redovisning.

Jag ska ta mig ett bad och läsa en bok nu, känner att jag verkligen behöver det. Behöver VERKLIGEN något annat att tänka på. Sen ska jag lägga mig under täcket och skriva i min rosa bok! Jag längtar.



Veckan



Måndag: Redovisning + examinationsuppgift.

Tisdag: Examinationsuppgiften ska vara klar! Börja på jurdikuppgift.

Onsdag: Juridikuppgift ska vara klar!

Torsdag:

Fredag:
Brännbollsyra = Parteey, med måtta!

Lördag: 9-15.00 JURIDIK HEMTENTA. PARTEEEY på kvällen, utan måtta!!

Söndag: Städning, diskning


Veckan efter:



Måndag:

Tisdag:

Onsdag:
Examinationsuppgift. inlämning

Torsdag:  8.15- 12.00 Opponering. Mysmiddag med min älskling <3

Fredag: ÅKA HEM


Söndag

Igår blev det taccos och robinson för hela slanten...så klockrent att två av tjejerna gick vidare.

Idag är jag uppe med tuppen för jag tänkte göra min del på grupparbetet till imorgon, lite besviken då jag inte har fått delen som skulle vara klar i fredags!! Så nu funderar jag istället på att gå och fixa tvätten.. som vi inte gjort på hundra år.


Lördag

Mmm har just njutit av mitt favoritgodis, naturgodis... chokladdoppade hasselnötter. Det finns inget godare än choklad och nötter tillsammans. Jag satt verkligen och njööööööööt, gjorde inget annat utan bara stirrade ut genom fönstret och njöt av de underbara smakerna mmmmm.





Vi promenerade bort till ica maxi förut idag, köpte bland annat med oss en dammvippa... så jag har hunnit med att damma varenda liten vrå här hemma. Tidigare imorse var det badrumsstädning.


Nu ska jag njuta av mina böcker och ikväll blir det taccos och robinson.

Sovdags

Efter middagen blev jag ensam hemma då min älskling kilade bort till Stefan.. Istället för att följa med (och riskera att somna där framför filmen) så blev jag kvar hemma och fixade lite inför grupparbetet imorgon.

Nu ska jag krypa ner i sängen så att jag är helt utvilad inför morgondagen. Fullt schema då och dagen kommer att avslutas med tjejmiddag........ :):)

Torsdag

Ligger och lyssnar på smörsångaren Julio Iglesias och solar genom fönstret......
drömmer mig bort och låtsass att jag och min älskling redan är i Italien :)

Litet kollage








Personer som inspirerar mig på ett eller annat sätt :)

Kväll

Sitter här med en fin ansiktsmask och vi har just ätit middag... eller det var ett tag sen, men känns som att det var nyss. Tiden går så snabbt :)

Idag har jag bara varit hemma, pluggat och slösurfat. Hunnit med en hel del plugg, fattas bara att böckerna kommer nån gång så jag kan göra färdigt det sista!! Sen kan jag i princip ta sommarlov :):):) Inte riktigt men tyyyyp ;o)


Imorrn sa jag hinna med lite pluggande, sen har jag även tid för akupunktur igen.. ska bli skönt.
Sen på kvällen blir det fika och bio för vi har en birthdaygirl här!!




Måndag

Imorse då jag gick upp bestämde jag mig för att stanna hemma idag, alltså att inte gå på dagens seminarium. Varför? Därför att på mindre än 1,5 - 2h hann jag göra färdigt ersättningsuppgiften till det och jag fick nog ut mer av det än om jag hade gått dit...
 Jag har skickat in allt och seminariet är inte ens slut! Tänkte sätta igång med examinationen nu... men det kliar i fingrarna och jag vill beställa massa fina klänningar, kjolar och tunna bomullstoppar......... för att jag tycker att jag är värd det, hmm.


Söndag

Dagen har flugit förbi och jag har läst en massa!! :):):)

Nu ska jag ta och sätta igång med middagen. Som sagen till ära kommer att vara ljuvlig... det blir nämligen färskpotatis och kyckling!! My all time favorite :):) Fäääääääärskpotatis också...mmmm va gott det ska bli.

Lördag i bilder

Gårdagen började med promenix ner till stan där min efterlängtade malibu inhandlades :):):) En kjol till mig och en t-shirt till min älskling fick också följa med hem.

Efter det blev det griskastning för killarna medan jag njöt av bokläsning, Winnerbäck och soooool (genom fönstret)


Middagslagning


och festligheter


utekalas och hemgång



Riktigt bra dag och kväll :):):)

Planering

I väntan på att min älskling ska roa sig färdigt med youtube har jag listat det jag har kvar den här terminen:

- Sem. 1
- Sem. 2
- Fältarbete
- Examination
- Straff & processrätt
- Hemtenta i juridik


Mycket kan tyckas men jag har redan planerat att vara klar med allt nästa vecka (torsdag, fredag) förutom hemtentan för den får vi först den 30de och den ska in samma dag.

Sem 1 och 2 ska jag göra klart innan måndag kl 10.
Fältarbetet ska vi göra på måndag och tisdag.
Examinatonen har jag redan satt igång med. Jag väntar bara på att få en bok hemskickad från bokus som jag kan använda mig av.
Straff och process rätt - har lite till det, men resten går snabbt att fixa.

Sista tiden kommer jag har en hel del ledigt - och då ska jag lägga krutet på sommarkursen / kurserna och snabbt ta mig igenom litteraturen och anteckna det viktigaste :):):):)
Sådär ja, skönt att ha planerat och strukturerat allt!! Det känns tryggare då och jag känner att jag har   k o n t r o l l  så jag bli inte stressad! :):)




(rätt lik mig då jag pluggar i sängen ibland!! haha)


Lördag

Vaknade med ett ryck imorse... ont i tanden!! Gick och kikade i spegeln och vad hittar jag då??
Jo en härlig köttbit sen gårdagens middag istället för en tandbit!!! Mycket trevligt uppvaknande.

Strålande väder idag, vi ska ta och göra oss i ordning för att traska ner mot stan. Jag har varit sugen på malibu-cola hela veckan, men inte tagit mig iväg för att handla det. Det får nog bli idag.. ikväll blir det antingen festligheter eller robinson och obligatorisk taccos :):)


Nu är jag inne i en period där jag har slutat bita på naglarna :D Hur nöjd som helst!! Riktigt långa och starka är de nu, men så har jag ingen tenta som väntar heller haha. Brukar bli så att då det är tenta-dags så har jag korta och fula naglar för att jag biter sönder dem............men som sagt, inte nu.



Min älskade läste min egna Rom-guide och tyckte om den :):):)):))


Fredag

Åh vilket underbart väder det är idag! Jag sitter på min spikmatta och njuter av utsikten...... har fönstret öppet och det är SÅÅÅ skönt...önskar att vi hade ballkong! Men man kan ju inte få allt här i världen. Vi har ju en stor längehet, bra läge, bra hyra....

Nu ska jag ladda inför föreläsning 9.15-12.00


Dagens middag

Idag slog jag på stort och gjorde världens största sallad till oss!


Min älskling visar hur stor och stark man blir av att äta alla bönor som jag hade i!!

 Fast eftersom han inte åt upp alla bönor så bjuder jag på dom andra två bilderna också!!! hahahahahhahaha <3 <3 <3

Torsdag

Nu sitter jag på spikmattan igen, det är inte så hemskt som man skulle kunna tro. Däremot är det ett projekt att komma på plats, ta sig upp från den. och ifall man får för sig att byta position... aj. Men det går bra, det är skönt!


Jag skulle ha satt igång och pluggat för en hel timme sen! IStället har jag suttit och letat en massa böcker... som kan vara bra att ha i sommar tänkte jag. När jag nu ska hinna läsa dom har jag ingen aning... men det ordnar sig.

Igårkväll skulle jag också ha pluggat, men då satt jag och gjorde våran alldeles egna Rom guide! Jag tror inte på att köpa guideböcker. De bästa tipsen får man genom att gräva själv och kombinera från flera ställen. Inte från en bok där en "specialist" tryckt in sina s.k. tips, sida upp och sida ner. Man hinner ju ändå aldrig besöka allt det där. Istället ska vi  själva välja ut några "guldkorn" och njuta av dom. Och massa mat!! Jag har läst att i Italen äter man bröd, olivolja, mozzarella och vin.......jag längtar!! Brödet och olivoljan är så magnifika att det är allt man äter! Förutom glass!! :):):) Vilket matparadis!!

Tack för din bokning!

Nu är resan bokad och betald, 16de augusti bär det av till Rom med min älskling :):)


Spikmatta

Klart jag införskaffat mig en sån! Den ska tydligen utgöra mirakel!! Speciellt för onda ryggar, spända rumpor och stressade personer...så nu sitter jag på min gröna spikmatta och väntar på att under ska ske :)

... egentligen beställde jag den inte till mig själv utan till min älskade pappa för jag tror att det skulle vara perfekt för honom. Men jag måste ju prova den själv först :)

Onsdag

Nä nu har jag bestämt mig! (Iallafall för vad det INTE blir)  Skickade iväg en senanmälan till hållbart företagande kursen, jag tror att jag kommer att ha större användning för den än amerikas internationella relationer. Får se ifall det finns platser kvar till den bara.
OM det finns och jag kommer in så måste jag snabbt bestämma mig för 7,5 eller 15p i sommar (+ heltidsjobb).
Jag funderar och funderar.... jag tror att jag klarar av 15p för jag har tittat på kursplanerna och man kan skicka in uppgiftrna när man vill fram till 16de augusti. Alltså är det flexibelt och man får lägga upp det som man själv vill. Fram till dess vill jag ändå vara klar med allt eftersom vi har tänkt att åka då.
En annan fördel är att det är bara en bok på båda kurserna och den har jag redan beställt och planerat att ta mig igenom redan innan kurser har satt igång. Alltså massa tid över då kursen sätter igång!
Alla uppgifter läggs upp på hemsidan vid kursstart och jag kan lägga upp det så att jag gör lite varje dag!
Hmm, jag funderar och funderar igen..................


Företagsekonomi, GR, (A), Företagande på EU-marknaden
Företagsekonomi, GR, (A), Hållbart företagande

Böcker

Igår beställde jag en herrans massa böcker, bland annat

-Fångad av arbete : om arbetsnarkomani och behovet av balans
-Konsten att hantera stress och möta förändringar
-Företagets internationaliseringsprocess
-Känslans intelligens : om att utveckla vår emotionella kapacitet för ett tryggare och mänskligare samhälle
-Stressad hjärna, stressad kropp: om sambanden mellan psykisk stress och kroppslig ohälsa


Mye bra böcker och tidsfördriv.



Nu sitter jag och funderar på om jag ska beställa lustigkurren Brian Tracys bok The Psychology of Selling -

Increase your sales faster and easier than you ever thought possible.
Men först måste jag få svar från läraren om jag kan ha boken som underlag  för analys i examinationen... skulle vara riktigt intressant! 



                                        Nu luktar det pizza här, min älskling äter sin middag!


Todays

Länge sen jag hade bilder här. Har inte orkat lägga upp... men nu så, dagens köp :)


En superfin klänning, perfekt till allt!
Två sovmasker - en till mig och en till min älskling. Tänkte att det kan vara bra att ha nu när solen lyser in i sovrummet innan man ens hunnit somna (typ) men även på flygresor!! Inte för att jag kan sova sittandes men det kanske beror på att jag inte haft sovmask tidigare :)
och min superduperfina vas som jag fick av mammsi. (jävligt opraktisk att ha med på bussen dock!)


Tisdag

Idag var det dags för akupunktur. Jag hade tid klockan 11 och blev kvar där till 13.15!! VÄL investerade pengar måste jag säga. Fick ligga med nålar på framsidan (magen, armar, ben)  baksidan (rygg, nacke, ben,) höfter och huvudet...skitcoolt!! Sen satte hon fast koppar på mig och utförde lite hokus pokus, knäckte ryggen och höften... jäklar vad allt knakade. Kändes värre efter ett tag men då vet jag iaf att nåt hände. Jag är så nöjd över att jag vågade ha nålar överallt på kroppen!!


Nu har jag just ätit middag bestående av 37 polarmackor med mjukost... jag känner mig som en stor degklump.
Ser framemot bakiskänslan imorrn  :S    BARA för att jag inte orkade göra nån riktig middag..

IQ och EQ

IQ ger dig jobbet, EQ låter dig behålla det.

...jag tror att det ligger nånting i det.

JAAAA!!!

YEEEES!!!!
Äntligen är min lucka igenfylld!!! I organisation och ledarskap :):):) SÅ SKÖÖÖÖÖÖÖNT!!!

Nu ska jag springa iväg på föreläsning, sen blir det plugg i bibblan ett tag :)

Måndag

Uppe med tuppen här :) Strålande sol, ska sätta igång och plugga alldeles strax.

Ringde och bokade tid för akupunktur iaf...till skillnad från Östersund så fick jag tid på engång. Men det har väl sina orsaker såhär inför sommarledigheter. Aja jag är nöjd iaf, ska bli spännande att prova på. Sist (och första gången) jag skulle prova så drog jag mig ur efter att hon satt i två nålar... men den här gången jäklar ska jag fixa det :):) Om inte annat så för att den här gången betalar jag!

Söndagsnöje

I fredags började vi det sista momentet på fjärde terminen, medicinsk sociologi. Helt klart det bästa och mest intressanta hittills. Precis mitt område: Medicin, hälsa, emotioner, kropp, kön, sociala institutioner och allt sånt där superspännande :)
  Det är söndag och jag pluggar för fullt för att det är så kuuuul :):) Ska kasta mig in i en text som vi ska läsa:
" Being Fit and Looking Healthy: Young Women's and Men's Constructions of Health and Fitness".

Muy interesante!!!

Alla vägar bär till Rom

Idag bestämde vi oss för att det inte blir Grekland. Vi kom helt enkelt fram till att båda två kommer bli ganska uttråkade med bara sol och bad i en hel vecka...

Istället blir det en femdagars resa till Rom och därifrån tar vi flyget till Barcelona för att stanna där fem dagar. Det blir den perfekta kombinationen för oss :) Historia, kultur, shopping, sol och bad :):)

Lördag

Vi kom nyss hme från stan.. skulle köpa skålar men blev en kjol och en tröja istället :)
Har letat resor konstant i 3 dagar nu. Från att ha börjar på antingen Grekland, Egypten eller Spanien är vi nu nere på att det blir Grekland. Problemet nu är vart i Grekland? Jag har valt ut alternativ då jag fick äran att göra det... Korfu, Zakynthos eller Kreta... men där tar det stopp..längre har vi inte kommit.


Nu då?

Känner mig helt förvirrad när jag faktiskt har en dag LEDIGT! Uppgiften skulle vara inlämnad 10.00 och klockan har precis passerat det, vilket känns skönt för  nu har jag lämnat det bakom mig. Men nu då? Jag har visserligen massa saker i huvudet som jag vill göra idag men ingen ordning på det hela...så därför ligger jag bara kvar i sängen.

Det känns dumt och jag blir rastlös!! Sen se jag tillbaka på dagen och undrar var tiden tog vägen då jag inte gjort nåt speciellt. Nä nu ska jag ta mig i kragen, fixa frukost (har ett konstigt sug efter PIZZA?? Nu??) planera in lite grejer och gå ut en sväng för att rensa hjärnan lite. Planen är att hinna till stan senare idag och kika på alla fina klänningar som finns :)


Tre bra händelser

För övrigt är det tre roliga saker som hänt - förutom inlämningen av examinationen och tre saker som SKA hända: opponering på torsdag, nytt moment på fredag (som jag redan börjat läsa in mig på, pluspoäng till mig!) och juridikinlämning den 14de.

Jag var hos tandläkaren igår och det gick bra!! Jag lyssnade på superhög musik, hon gjorde ingenting åt min tandjävel, jag fick cirkus 7 sprutor och nästa gång övervägen hon att jag tar lugnande tabletter innan jag kommer dit. Kanske är det jag som överreagerar? Hon gjorde ju trots allt TAMEJFAN INGENTING!

Jag var hos "min arbetsgivare" igår (en av dem iallafall) och jag var riktigt bra på att förhandla! (Jag intalar mig själv det iallafall, det är en skön känsla) Han föreslog själv en löneförhöjning på 13kr extra i timmen på min dåvarande braiga lön och såklart tackade jag och tog emot. Jag fick min begäran om  tillgång till träning godtagen och två månaders träning i sommar betalt. Jag la fram min önskan om arbetskläder (promenadskor främst) och det var fullt rimligt med tanke på att den andra arbetsgivaren redan hade uttryckt att han också kunde bidra med något (timmar, bensinpengar, eller som mitt förslag: arbetskläder). Jag är SÅ nöjd. Det ska bli så otroligt kul att få börja jobba! Och det känns verkligen som att jag får lön för det goda arbetet jag gjorde förut!!

Jag har fattat ett beslut angående sommarkursen! Det låter som att det gäller liv eller död och det ÄR faktiskt viktigt  för att jag vill känna att jag investerar min tid i något. Så det kommer bli företagsekonomi - förtagande på EU marknaden. Jag har fått lite tips och råd hemifrån vilket helt klart har påverkat mitt beslut och jag är HELT nöjd över det.


Imorgon bär det av till Umeå igen :)

Tisdag

Sådär ja, nu ligger jag hemma i sängen i Östersund och har just skickat in examinationsuppgiften.  Jag var uppe till 01.30 igår och höll på med den, lyckades hålla mig vaken med hjälp av en hel påse jordnötter.. känner mig lite åt "hangover"  hållet idag.  Iallafall är det så SKÖNT efter att man har lämnat in uppgiften. Framförallt då man känner sig NÖJD med det man åstadkommit.
Jag har märkt att jag sover ganska dåligt dagarna innan uppgiften ska lämnas in... det beror nog på att jag tycker om att göra lite i taget... jag gör en del på uppgiften varje dag under hela momentet (inläsning av litteratur, markera, plocka ut, skriva skelettet, börja skriva, skriva nånting och justera varje dag...) För att det känns helt enkelt bättre för mig, jag känner att jag har kontroll då jag går stegvis sådär. Å andra sidan gör det även att då jag kommit till delen där jag börjar skriva så har jag ständigt uppgiften i huvudet. Jag går och formulerar, omformulerar meningar i huvudet hela tiden... men så är det ju en VÄLDIGT skön känsla då jag lämnar in den, för att det känns verkligen som att jag har lagt ner tid på uppgiften. Kan vara en bra taktik då kompletteringar lyst med sin frånvaro (på gott och ont). Samtidigt har jag en vilja att trappa upp ambitionen ytterligare, framförallt inför C-uppsatsen.

Hjälp vilket långt dagboksinlägg det blev :)

RSS 2.0