Snarksnark

nu kom vi just hem.. jag äter ostmackor o andreas har däckat i soffan. tänkte jag skulle låta han sova där ett tag tilll....medan jag nörad runt här.


haha min älskling snarkar. det brukar han adrig göra

Lördag

...vi är uppe med tuppen! Det ser ut att bli underbart väder idag...solen lyser in i lägenheten, älskar det!!

Blev visst inget inspelat tal igår, haha. Yrhönan jag hade blandat ihop dagarna.. men nästa vecka så! Då kommer jag även vara superförberedd.


Igår gjorde vi taccos, såg på film - rolemodels och åt chips. Jag hade ett sånt sug efter grillchips av allt i hela världen, skumt. Precis som då jag fick för mig att jag var sugen på kaviar. Avskyr det annars! Men ett tag åt jag det VARJE dag i en vecka. Nu är jag tillbaka där att jag inte tål det igen!! 

Ska sätta igång o plugga nu. Fika nere på stan i eftermiddag :)

Fredag

Idag ska vi hålla tal som kommer att spelas in / filmas! Tal o tal...låter så seriöst, haha.. men iallafall. Jag har läst på lite för att förbereda mig.. (tur att de inte läggs ut på internet längre, vilket de gjorde förut. Mindre roligt o hitta sitt framförande på youtube, haha)

Konsten att övertyga: etos, logos, patos

  • Etos - skapa förtroende; publiken ska lita på dig.
  • Logos - fakta och logik som talar till publikens förnuft.
  • Patos - skapa känslomässiga reaktioner hos publiken.

Den klassiska talprocessen

  1. Inventio - insamlande av material/stoff.
  2. Dispositio - dispositionen:
    1. Exordium - inledningen.
    2. Narratio - berättelsen.
    3. Propositio - förslaget/tesen.
    4. Argumentatio - argumentationen.
    5. Peroratio - avslutningen.
  3. Elocutio - skapandet av texten.
  4. Memoria - memorerande av manus eller stödord.
  5. Actio - framförandet.

En punkt som de missat är förberedelse... som inte har med materialet att göra.  Jag menar snarare att man ska förbereda sig och "fixa i ordning" allt annat som eventuellt kan störa ens koncentration då man håller talet eller redovisar. Själv har jag duschat, fixat håret, är utvilad och ska ha på mig rena och bekväma kläder o lukta gott! Jag har ingen lust att stå där framme och oroa mig över för om mitt hår ser smutsigt ut eller att jag känner mig obekväm i nåt plagg.. nu ska jag fortsätta här.


Digestive

En del har lösgodis som favorit, jag har digestivekex. Så sjukt gott!! Sitter här med ett paket ekologiska digestive och ett glas soyamjölk att doppa i! Mycket mycket gott. Fick det ofta då jag var liten... digestivekex i varm mjölk....mmm. Så det sitter nog i sen dess :)

Onsdag

Wohooo, matte är verkligen kanon! Så skönt då man får in reglerna i huvudet så vet man att det ALLTID är så.. puuh!
Börjar fundiluera  v a r f ö r   jag inte fått denna uppenbarelse tidigare? Visst har jag tragglat fram o tillbaka, frågat Andreas samma sak tusen gånger... men då det börjar lossna.........DEN känslan är obeskrivlig!   Jaja, jag har en lång bit kvar men man måste ju vara positiv!! Logaritmer, derivata, pq-formler o allt vad det är..here I come!






...som blivande civilingenjör har man mycket tid över till detta då man har tagit sig genom mattedelen... haha

Äntligen lite värme

...igår var hyresvärden här och fixade våra element!!! :D:D:DD:D Så nu slipper vi ha det såhär kallt!!
Vilket är det kallaste vi brukade ha!


Nu sitter jag o myser i +21.6, inte fy skam!


Mästerkock

Nu så har jag tömt huvudet på lite tankar!!

   Annars så har jag just fixat i ordning kvällens middag som jag är himla nöjd med! Rödvinsmarinerad hel kyckling- efter eget huvud och eget recept. Till det blir det klyftpotatis, sallad gjord på ruccola, körsbärstomater, olivolja, salt, peppar, basilika och mozzarella (om jag orkar springa bort till ica)



...här i ligger kycklingen och plaskar runt ett tag nu... i väntan på att sen bli serverad...


....torsdagens middag! Underbart god kycklingklubba, nån stor potatis - vet inte vad den heter, godaste jag ätit iallafall men Andreas tyckte inte om den - och morötter.

Lördag

Idag har jag suttit och räknat massa matte! Ok det har kanske inte blivit SÅ mycket räknande då jag kämpar på med att förstå vad det är jag ska göra, varför jag ska göra det och hur jag ska göra det.. en del saker är lättare att svara på än andra.
  Samtidigt har jag märkt att så länge jag tänker på vad det är jag räknar och vad jag ska räka ut så sitter det. Så fort jag "bara räknar" så blir det lätt att jag tappar bort vad det var jag skulle göra. Skönt att ha kommit till den insikten iallafall! haha.

Andreas tror inte på mig då jag säger att jag tycker att matte är jättelätt egentligen! Vad är det som skulle kunna vara svårt? Jag menar, om man vet vad man ska räkna, vilken / vilka regler som gäller och vad det är man ska ha svar på.. ja då finns det ju bara ett rätt sätt att räkna ut det på PUNKT. Det är inte så att det finns tusen olika teorier och massa annat som ska kopplas hit o dit. Sen har man alltid hjälp av miniräknare, formelblad och kontrollräkning! Det är ju hur enkelt som helst!   Problemet är bara att nöta in tillvägagångssättet - grunderna. Sen så är det ju enkelt då man kommer vidare, då har man ju alla redskapen - bara att använda dem!

Bra! Nu är jag ännu mer peppad för det här!! Det SKA gå vägen!


Hemma

Klockan är snart halv tre på natten och jag har just ätit upp alla bullar som fanns..ajaj.
  Andreas somnade så fort vi kom hem.

Lite svårt å sova nu bara :S

Fredag

Jäklar vad snabbt dagen har gått! Sitter å dricker lite vin nu... det är ju så gott! Andreas hade köpt ett nytt ekologiskt igår, inte det godaste jag smakat men rött vin funkar alltid! 
   Dagen har annars gått i rosa och ekologiskt tema! Var iväg o köpte rosa morgonrock, rosa underwear, naturgodis och ekologisk a-fil förut idag :) Godiset var iofs bara bruuuunt! haha

nu ska jag snart ta mig en snöööörb o gå iväg!


Torsdag

Idag har det varit en lång dag... vaknade, gick upp, trött och irriterad... Andreas hade tagit upp hur mycket som helst av sängen. Brett ut sig och lyft upp knäna så jag fått ligg raklång, gaah! :P   o igårnatt vaknade jag av att han tryckte på min mage flera gånger, typ "magpumade" mig haha. Knasigt, undrar vad karln har för konstiga drömmar egentligen ? haha

 Sen hade vi seminarium...som var allmänt flummigt och segt! Sociologisk vetenskapsteori! Det är inte svårt att förstå, men det är mycket som spelar in och beror på.. så det blir lite halvflum. Aja, det är snart över :)

Innan det hann jag med en sväng på sjukhuset.
 Min kropp har ett eget liv och har svårt att ta upp näringen i maten, vilket hänger ihop med andra konstiga grejer.. en lång kedja av orsak-verkan-samband. Iallafall så fick jag ta blodprov för hundrade gången och den här gången för att bekräfta / utesluta celiaki. Läste på lite på egen hand o tydligen behövs det mer än ett blodprov för att kunna fastställa detta, men det var en början. Det skulle verkligen vara så skönt o veta vad det är för nåt... för nu har det varit knasigt i 1,5år och det är jobbigt att inte veta exakt!!

Nä nu ska jag fokusera på nåt positivt istället!! Typ som att imorrn ska jag hoppa över seminariet och göra färdigt mina två juridikuppgifter till nästa månad så jag kan fokusera på matte ccccccccc :):)

Onsdag - det är kallt!!


Ute: -18.1
Inne: 18.3

Vi gör inget annat än fryser i den här lägenheten. Det är helt sjukt hur kallt det är här - varje dag! Dygnet runt!
Jag - VI- får aldrig användning får något annat än tjocktröjor, mjukisbyxor, tofflor och filtar!! 

Måndag

Nää, nu ska jag sätta igång fabriken här! Känner att det blev lite trögstartat då jag försov mig...Andreas hade tydligen inte ställt klockan på det jag ville haha.

Har iaf hunnit med en liten planering. Det blir lättare att planera upp mer då jag får det nya momentets planering och allt idag!

Nu ska jag sätta igång med lite EG-rätt!! (EuropeiskaGemenskapen!)

Resultat

hoho, resultatet av mina gifflar! Med ost och falukorv, haha. Blev mycketgoda efter att man skrapat bort falukorven.


Blev en del kanelbullar och kokosbullar också :)

Alla hjärtans middag

Just ja...igår blev det middag, vin och öl på olearys.................. mycket gott var det!

Söndag

Nu har jag lite dötid att fördriva så jag ska gå o köpa en kavel, jäst och BAKA!

 På menyn står gifflar :)

Alla hjärtans lördag

Imorse vaknade jag upp och var helt bakis - sockerbakis och hade jätteont i magen!
Men allt blev så mycket bättre....



Min Andreas kan verkligen välja ut sina tillfällen... :)

Ikväll

Ikväll hände det!
Efter 1 år och två månader utan SMÅGODIS hände det...

Andreas gick o la sig efter att vi sett en Hitler dokumentär då vi kom hem från after worken  o jag blev ensam
kvar med godisskålen och täntke se lite avsnitt av Rachel Zoe showen. 
   Jag mår jätteilla nu efteråt, är alldeles yr och uppsvälld. Inte konstigt att jag vill hålla mig borta från sån här skit! Fy!
Nä nu ska jag också gå o lägga mig.. o försöka sova!

Fredag

Sisådär ja. Klockan är tolv och jag har hunnit med en massa!
Varit på skolan, skrivit ut, lämnat in två arbeten, lånat litteratur.
Sprungit på apoteket, väntat i kö en timme, varit på sjukhuset.
Hämtat ut paket, handlat, lunchat, läst tidningen.


- Mina två hair&body mist:s som jag hämtade ut idag. Den rosa är bäst och luktar godast!

....så nu tar jag helg.
Vilken kommer att börja med en lååång promenad i solen nu.
Ikväll blir det afterwork och imorrn ska vi ut o äta nånstans.

En liten påminelse till mig själv!

Idag har det varit en helt underbar dag!  Det är sånna dagar som verkligen motiverar mig att prestera ännu mer och ännu bättre! 

För det första hade vi redovisning idag där vi redovisade vårat förslag på utvärderingsmall. Allt var på engelska med en del halvkluriga ord.... och det gick JÄTTEBRA! Utöver uppdraget som man kunde få - vilket vi inte vet vem som fått än... så fick vi ett vid sidan om för att våran presentation var så bra!  Jag är så nöjd med vårat arbete!!
För det andra fick jag tillbaka juridikuppgiften som jag klarade galant!!
För det tredje så fick jag tillbaka examinationer från förra momentet och det gick superbra!!
För det fjärde så håller jag på och skriver en annan utvärdering som går hur bra som helst, jag vill inte ens sluta skriva för jag har så mycket idéer jag vill få med.

För det femte... det som gjorde den här dagen komplett... kommentarerna efter gruppchaten i juridik:

**: Ska vi ta Amelas rakt av?? Är nog lika mitt fast lite utförligare för att jag ska känna mig nöjd iaf...

  (20:33:12) : Eller är det nåt mer att tillägga?

  (20:33:19): Kan vi inte köra på det Amela säger

  (20:33:) : Känns som att du (Amela) har fått med det mesta

och så blev det!

Ibland måste man påminna sig själv om att det verkligen är värt (eller att det kommer att vara värt!) allt arbete man lägger ner på en viss uppgift. Även fast det kanske känns tungt då man är mitt i.
 Det underlättar såklart om man har inställningen att det är roligt och intressant att lära sig.


Tisdag

Idag var det ett riktigt projekt att kliva upp ur sängen, vi snoozade i 45minuter! haha

Jag har gjort färidigt två uppgifter och tvättat tre maskiner. Jag känner mig som världens miljöbov varje gång när jag tvättar strumpor för sig i en maskin!! Men jag måste!! Jag kan verkligen inte tvätta strumpor och underkläder (t.ex) tillsammans. USCH.
Nu ska jag iallafall gå och hämta tvätten.

Planen är att hinna med... ehhmm... en massa saker till! =)


Lördag - söndag

Nästan allt är flyttat till den nya lägenheten och det är såååå fint! Tanken har slagit mig att flytta hem igen bara för att det är så fint och mysigt. Vilken tur jag har med världens snällaste föräldrar, de vägrar flytta till mindre än en trea. Alltså kommer jag alltid ha ett eget rum, oavsett om jag bor hemma eller inte =)

Iallafall, har nyss ätit chokladglass o hårdmackor... jag förundras också av kombinationen.
Gott var det...mindre roligt är att magen strejkar o jag får fuuuuul hy.







Nä nu tar jag min ballongmage och går o lägger mig. Imorrn bär det av tillbaka till Umeå.
Saknar min Andreas!

Flyttgumma

Som sagt, första uppgiften avklarad.... och jag har varit flyttgumma sen klockan 7 imorse, S J U!!
Nu jäklar blir det hamburgare  med tillbehör för hela slanten här. Måste ladda rejält med energi för 22.00 ska vi flytta över en del av alla stora grejerna.


Torsdag

Nu har jag just precis skickat in min första uppgift i juridik - avtalsrätt
Det är nämligen så att till varje seminarie ska man svara på några frågor (4-5 st inkl. A+B) och samma dag som det är inlämning får man veta VILKEN uppgift som ska skickas in . Den anslås klockan 19.30 och man har  30min på sig att skicka in.
... och ja, det är helt omöjligt att göra en uppgift på 30 min, helt OMÖJLIGT - då man måste referera varje påstående till en lag.. och lagboken är ju inte precis "fåsidig".

Det här är en av de bästa sakerna jag gjort.. börjat läsa juridik!! =) Very nice!


Hem ljuva hem - Östersund

Sitter å smälter maten... har gjort de senaste två timmarna men är fortfarande proppmätt, kan nog bero på att det blev middag först klockan 22.30 då jag kom fram.

Satt å pluggade matte på bussen och hann tänkta o planera en hel del.
  ... men ibland... jag sitter och kommer på massa bra saker, men så kommer jag tillbaka till verkligheten o plötsligt känns det andra så långt borta.

Jag vet att jag kan, och jag vill ju!
Alla redskap och verktyg FINNS ju. Det handlar bara om min egna vilja att hitta och ta utforska dem.
Det är en utmaning och jag gillar utmaningar! Jag tycker om att påbörja nya saker - "dra igång nya projekt", samtidigt har jag lite sämre tålamod och vill att nånting ska hända ganska omgående.


Puss till min älskade Andreas, min älskling som har tålamod utöver den här världen!

If you ain´t got it, you can´t fake it



Theodora Richards

Måndag

Det är en del att hålla reda på nu - den här veckans planering:

Sociologi - sociologisk forskning
1. Utvärderingsplan -grupparbete
2. Meta-utvärderning - examination

Juridik
1. Avtalsrätt - individuellt
2. Köp & konsumenträtt - grupparbete

Matte C
- Prov på kapitel 1 på måndag!

Inplanerad hemfärd för att hjälpa till med flytten
- Ons - söndag

Jaja, tänk att vara en arbetande mamma till 2 barn (inte tala om FLER) DET är fullt upp! 
Det här är bara prov på hur bra man tål eventuell stress och kan planera.
 (Sitter för övrigt vid köksbordet och äter min middag med datorn i knäet, effektivt!)

Söndag

Tidig söndagsmorgon för mig :)

Igår skulle vi egentligen iväg på party, men vi drog oss ut i sista sekunden båda två.
Tände en massa ljus hemma, köpte ben& jerrys, massa godis o såg på två filmer. Jag lyckades hålla mig
vaken genom båda - tack vare allt socker - men slumrade till sista kvarten i den andra filmen. MYCKET bra filmer!




Nu ska jag se på lite föreläsningar om familjerätt och associationsrätt


RSS 2.0