Söndag

Igår blev det en kväll med vin och goda drinkar :) 
Idag har jag sovit, ätit, köpt en tröja, pluggat å det var typ allt!
Imorrn ska jag till tandläkaren, som ska gräva halvvägs upp till hjärnan! Jag är inte ett dugg rädd!! Var på apoteket och tänkte köpa bedövningssalva innan jag får bedövningssprutan men tydligen så hade dom inget sånt, SKUMT!


Nu ska jag plugga vidare

Kvällens tips

Mmmm, experimenterade lite i köket nyss och lyckades göra världens godaste smoothie som jag måste dela med mig av :)

Gör en vanlig hederlig smoothie med de smaker du tycker om.
Jag hade banan, hallon & blåbär och en skvätt RÖD 3% mjölk (den är inte farlig! den smakar bara inte vatten.) - yoghurt funkar säker också men det lär nog skära sig med den goda TOPPINGEN :)
     Mixa ihop allt och toppa med: kall gröt, kanel o en liten dutt socker.

HUR gott som helst, riktig julkänsla m gröten o kanelen.

Epilatornjutning

När jag kom hem i måndags så låg det ett födelsedagspaket och väntade på mig.. denna..

... den ska ju tydligen göra underverk den också. Jag har däremot inte vågat prova den förrän idag
och jag tror aldrig att jag har sjunigt så högt som jag gjorde idag! - för att hjärnan ska fokuser på nåt annat än                     s m ä r t a n.  och    J ä k l  a  r   vilken smärta det var i början och på smalbenet! Men blev bättre efter ett tag och benen är så lena nu. Så min älskling slipper stå ut med mina håriga ben .

Fredag

Åh va nöjd jag är med dagen! Pluggandet har gått hur bra som helst och jag är SÅ nöjd med mitt arbete :)
Är så glad för att min bästa sida måste nog vara att jag planerar o håller väldigt bra ordning på allt.
Vilket gör det lättare att fokusera totalt på en sak då jag håller på med den... visserligen är det en sida jag ständigt jobbar med: att inte "jag ska bara"... men jag är nöjd så länge det går framåt ;o)

Hann faktiskt ner en sväng på stan efter lunchen.
Köpte två klänningar, en kjol, strumpbyxor igen, underkläder
och en present var till mamma o pappa.


Fredag

Tog en paus från pluggandet för att testa mineralpudret och skriva av mig haha. Visst funkar det! Hyn ser helt underbar ut. Jag som annars aldrig använder puder eller brunkräm eller liknande är "fast" hoho. Men iallafal, det följer med en instruktionsvideo i startkitet, hallå det är ett puder! På hur många sätt kan man applicera det? Eller hur bär sig folk åt egentligen så att det behövs en instruktionsvideo till ett puder? Jag har visserligen inte sett filmen än - prioritering - men jag fick så bra instruktioner och så har jag läst en på om MIRAKELPUDRET (mineralpudret) att jag känner att jag vet hur man gör.
 
Iallafal, det jag vill få ut är att jag har läst att folk har sett underbara resultat av det här, finnar har försvunnit, fina linjer har minsakt o.s.v. Men hallå!! Anledningen till detta är ju att det här "mirakelpudret" ska användas enligt tydliga instruktioner som innebär cirkelrörelser och "arbeta in det" - alltså hålla på ett tag! Om man har mycket att täcka kan man ta fler lager - alltså "arbeta in det" ÄNNU mer. Det här innebär i sin tur att BLODCIRKULATIONEN i ansiktet sätter igång.  Ett blodkärl är som en gata. Om blodet inte kommer fram med lätthet, så får vissa delar av kroppen inte de näringsämnen eller det syre som är livsnödvändigt, ETT resultat av EN orsak (varierar från person till person)  <--> dålig hy <--> finnar <--> stimuleras med att sätta igång blodcirkulationen = mirakelpudret - mineralpudrets borstens uppgift.

... men det var väl ingen nyhet. Kul är iallafall att man får valuta för de 400kr som en 9g burk kostar.

Nu ska jag fortsätta här :)

Torsdag

Sitter å läser lite om yoga nu och kom på hur mycket jag önskar mig en egen
rosa yogamatta och en dvd med övningar.

...men det får bli en annan gång. Tog en paus från pluggandet idag och köpte i.d- bareMinerals kit, saftiga 995kr gick det på!




Men jag kände att jag måste testa det där mirakelpudret! Blev ett par träningsbyxor, strumbyxor och nåt mer som jag inte kommer ihåg nu.

Back to work - plugg!

Onsdag

Så skönt att vara hemma, idag blev det bland annat en sväng till Strömsund :) Visserligen har jag haft saker att göra hela tiden, först nu unnar jag mig att bara ligga i sängen och äta lussebullar, men det har varit så roligt. Har köpt en en hel del fint som jag ska ta med mig till Umeå.. bland annat 3pkt sängkläder, ljus, pepparkaksformer m.m och på fredag (efter att ha skickat in hemtentan) ska jag unna mig massa fint!
     På tal om att unna sig, eller vad man nu gör då resultatet av det man gör är +Xkg på nån dag. Egentligen så har jag ingenting emot det, skön med lite extra värmehull  nu under vintern (haha) men det är faktiskt lite jobbigt att det har gått till på dålig väg och att sömnen verkligen har fått lida - väldigt sent intag av - bokstavligt talat  s k r ä p. Vad beror det här på då? Ja, det är en annan historia... det viktigaste är att man känner skillnad på engång - beroende på vilket håll.
    

... men som sagt, vinter nu!
Så jag fortsätter jobba på värmehullet med lite pepparkakor - snäll är jag så det räcker och blir över :)

Home sweet home

Kom hem tll Östersund igår :)
Nu ska jag vara effektiv och plugga i några timmar så att jag har dagen ledig sen.

Lördag

Blev inte mer än fem timmars sömn inatt men rätt okej ändå. Har varit effektiv trots att jag gått på sparlåga. Vi har alltså hunnit men väldigt mycket idag även fast sömnbristen gjort sig påmind.
     Snart ska vi iallafall göra oss i ordning för en middag på stan, mysigt :)

Det här med att tänka och tankar

.... på tal om att tänka... vem är jag att döma nån annan människa?
Varje person agerar utifrån det de själva anser är det bästa - det mest rationella -
 vem är jag att säga att det skulle vara fel? Jag kan lyssna om personen vill det, jag kan komma med råd om personen frågar om det - men för övrigt, det jag kan ta ansvar för är mig själv och det jag gör - utifrån det jag tror/ tycker är bäst i den givna situationen. Jag kan såklart tycka annorlunda och framföra det om personen vill höra.. men annars... var och en är kapabel att ta sina egna beslut utifrån det de tycker är det bästa. För i slutändan är jag själv ansvarig för hur mitt liv ser ut, precis som personen själv är ansvarig för sitt. Jag kan inte skylla på någon annan, det hänger på mig själv och min egna inställning till vad det än kan tänkas vara.........


Ibland är det mycket tankar man vill få ut och just på grund av att det är mycket som vill ut kan det bli lite hoppigt men huvudsaken är att de kommer ut.. såhär klockan 03.23 en fredagkväll - lördagmorgon :)

Fredag

Kom nyss hem från en helt underbar kväll hos Jelena med tjejerna.
Knytkalas med massa gott, prat, sång, dans och.. en... helt underbar kväll helt enkelt!
     Nu sitter jag här å äter några muffinsar som blev över. Ska snart krypa ner bredvid min älskling som sover, måste bara tänka lite först.......


Torsdag

Försökte ta en bild och föreviga den här mysiga stunden... sitter i köket med ett ljus tänt o snö utanför :)




.... men bilden gör inte bilden rättvisa.


 Jag håller på och pluggar... om...eller? Nä, låter som att jag upprepar nånting.
Vad heter det då man pluggar för att ligga före planeringen så att man kan ta det lungt några dagar?
Inte plugga ikapp, för jag ligger ju redan i fas. Plugga förbi kanske?
   - Iallafall, det är vad jag gör i några dagar nu, för att kunna åka hem på MÅNDAG och njuta av lite ledighet.

Läggdags


Tisdag

Hela morgonen har gått åt till att  slösurfa och leta efter nåt recept
så jag kan använda pumpan! Men snart ska jag iväg på två föreläsningar 10-12 och 13-15.
Efter det blir det en sväng till biblioteket och sen hem. Har en massa idéer om vad jag vill göra här hemma - julpynt och sånt- men jag får inte än för Andreas... :P Och så vill jag baka, nåt gott bröd, bullar och lussebullar..mmm..så att det sprids en goood doft här


En fin bild

Invigde våra egna sushi-tallrikar i helgen...mycket fint!

...våra och våra, är ju bara jag som tyckerom - lööve - rå risk här.


Haha hade visst råkat ta några tuggor och nalla några bitar innan jag kom på
ett invigningen skulle fårevigas.

Måndag

Har haft en heeeeeeldag idag, heldag med en massa att göra hela dagen :) Började med att jag gick upp 5.45 och nu sitter jag äntligen i soffan och tar det lungt med en påse mandlar som jag köpte idag. Var på Ersboda med tjejerna idag och handlade en massa grejer till lägenheten, bland annat en del julpynt, sen blev det matshopping och två fulla påsar. iofs så brukar det oftast bli två fulla påsar då jag och Andreas veckohandlar men nu var det tusen påsar allt som allt.

Köpte en pumpa också btw, ingen aning om vad man ska / kan göra med den.. ska googla nu

Lördag

Har suttit o pluggat en stor del av kvällen, med 1pkt digestive m ost och ett glas mjölk för att ha nåt att knapra på. Lite halvt illamående nu..
     Iallafall, har en hel massa plugg jag vill stöka undan innan jag åker hem. För jag har planer på att kunna vara hemma med bra samvete och bara koppla av!  Det har varit en stressig termin.. och den är inte över än. Men det går bra, jag fixar det :)

Har hunnit med att skriva en lista på en massa fint som jag ska köpa till lägenheten- jag, för att Andreas har inte behov av att ha nåt att säga till om då jag väljer dukar, filtar eller muggar. Däremot är vi överens om skohylla, vägghylla, matta och tv-bänk som måste inhandlas. På tal om min älskling, så är han ute o svingar sina lurviga ikväll. Jag har gjort en god baugette-macka till honom då han kommer hem, för att kebaben här på Ålidhem är INTE god.



Myskväll för två

Börjar med middag för två

 och sen massa gott efter det o Saw-film.. med min älskling :)

Torsdags-drömmar

Pluggar hemma idag, hade så väldans ont i magen imorse så det kändes bäst.

Just nu är jag helt uppe i varv då jag har läst en massa om att doktorera. Verkar hur häftigt som helst, tar visserligen 4-5 år ... alltså en herrans massa tid.. men tänk efter det, då har man en egen avhandling, en egen bok baserad på vetenskaplig undrsökning.. som man har gjort helt själv (handledaren finns där som just HANDLEDARE såklart)!  HUR häftigt är inte det?  Vilken dröm! :)

Onsdag

Idag har det blivit plugg i tysta rummet från 8.30 - strax innan 17. Det är i princip mörkt då jag går till skolan o garanterat mörkt då jag ska hem, men jag klagar inte! En superbra anledning till att vara hemma o mysa! Det är precis vad vi har gjort idag efter skolan.. gjorde en jättegod kladdkaka med nutella också! :)

Kent-frälst

...jag är ny i djungeln av låtar, men jag har äntligen upptäckt hur bra dom är!

Den första jag tänker på då är Mikaela...
  Tänk om jag hade insett hur bra dom är, då vi var på konserten?

Måndag

Snart är det dags att sova... har pluggat en massa idag o hunnit med en hel del o tiden har bara runnit iväg. Väldigt effektiv har jag varit idag =) 

Nu har jag spanat litegrann på vidareutbildningar - påbyggnadsprogram. Det är ju visserligen ett tag kvar, men man ska alltid ha ett  M Å L. Det kan ju såklart ändras under tidens gång, har ju fortfarande 2  obligatoriska terminer kvar ( förutom nuvarande och en valbar), men iallafall så tycker jag att  Masterprogram - Samhällsanalys och utredningsarbete, lät väldigt spännande och aktuellt! Fyra terminer är det, vilket innebär att jag skulle bli klar samtidigt som Andreas. 
   Får väl se vad som händer under tidens gång..

Kvällen

Vilken KVÄLL vi har haft!! Hur roligt som helst! Var här först å drack lite vin, sen läkarvillan för lite mer vin efter det var vi på hejdundrans korridorsfest...världens längsta korridor * 2 med hur mycket folk som helst! Very trevligt var det!! Kom hem nyss, får räcka för ikväll...även fast vi skulle kunnat stanna längre, en dag imorrn också! vad vuxen jag låter..haha




..........Just nu råder fylle-käks-time, en blandsning av runda bröd-bullar, smält ost, grillkrydda, majs å nåt mer

Bullbak

Äntligen går det att ladda upp allt, har försökt flera gånger... gav upp o åt en massa bullar men nu så!!
 - Inhandling av ingredienser
 - vi köpte diskhandskar som matchar mina mjukisbyxor
 - Andreas knådar
 - ... och plattar sen ut degen i brist på kavel... gick hur bra som helst.
 - i ugnen, i väntan...
 ....RESULTAT!! Doftar ljuvligt här hemma nu! Har redan ätit upp hälften, så sjukt goda!!

Lördag

Lördagen började med att vi skuttade upp ur sängen kl 9 för att hinna med ett träningspass på morgonen. Efter lite frukost blev det body balance för mig o gym för Andreas. Helt underbart att börja dagen med ett sånt där skönt pass. 
    Efteråt blev det en snabb sväng på ica för mig. Jag hade tänkt att baka scones till oss... längtade så mycket efter nybakat -doften... men Andreas hade redan kommit hem och gjort i ordning mat till mig. Han hade också varit på ica och köpt tapas till mig o fixat i ordning det han vet att jag tycker om :) Världens bästa!
  
   Sorterade i garderoben sen, massa kläder som jag inte använder som bara hänger där och tar plats.


Nu ska vi iväg o köpa ingredienser till kanelbullar. Var år och dar sen jag bakade det!  Längtar!
     
    


Klart!

tjohooo då har jag skickat iväg en sen anmälan, bara å hålla tummarna nu :)

Hemmafru style

I veckan tog jag mig friheten att utöka min boksamling...
...den enes...den andres. Kokböcker o en bok med massa bra pluggtips!


I äkta hemmafruanda ska jag laga en massa god mat till min älskling (och mig själv såklart!)
... älskar att laga och äta GOD mat....definition av god måntro? Den är min och Andreas.

Just nu

Såhär ser det ut hos oss just precis just nu:

Andreas har köpt nåt så modernt som en mediaspelare för över 4000kr!! som han håller på å fixar med. Han har tydligen hållit på med den sen klockan 14.00 idag, haha! Med endast uppehåll för middag..
     Jag då? Salt & Vinegar:sen är slut så nu sitter jag här o ska leta nån rolig kurs att gå nästa termin, utöver programmet har jag anmält mig till en... men idag fick jag veta att det går att läsa juridik - översiktskurs på distans och halvfart!! Inga träffar ALLS och 15p på en hel termin. Om den går nästa termin och jag fortfarande kan anmäla mig så vore det GULD värt! Det är ett av mina mål, att hinna med bl.a den kursen.. för ren allmänbildning.

Lovely

 Invigning på engång och nerspillning på engång. Halvknasiga bilder då jag tog dem själv...upp o ner..
 

Chirre



Rekommenderas, speciellt de till vänster som jag nyss goffat i mig.
Inte ätit, mumsat, unnat, tuggat, utan på ett äckligt sätt goffat.. men gott var det!

Fredag

Sitter här mätt o belåten efter en supergod middag, tapenade, chips och en massa bubbelvatten.

-ett
- två
-tre

Idag hade vi seminarium och det var SÅ intressant. Det var ett tag sen jag jag tyckte att det var såhär bra, massa diskussioner och Väldigt intressanta kommentarer och inlägg :)
     Efter det blev det plugg i tysta rummet, sen fick jag skjuts ner på stan.. hämtade ut skor som jag lämnat in hos skomakar´n för några dagar sen, gick runt o kollade lite.. fick med mig lite fint hem, satt på biblioteket o pluggade lite till... o sen hem för o göra supergod middag som min älskling ville ha :)

Halloween



Resultat av helt VANLIG VODKA (och vin)






Tisdag

Då var hemtentan inlämnad, blev riktigt nöjd med resultatet :) En sak jag tänkte på var att, hemtentan bestod av två frågor varav svaren fick max vara 3-4 sidor / fråga eller 2800ord. Mitt resultat blev 5 + 4 sidor, vilket innebär att jag överskred sidantalet men höll mig inom ramen för max antal ord som totalt blev 2665.

Nu tänkte jag ta en liten paus innan jag börjar med läsningen inför nästa moment som börjar imorrn - Bilden av den andre, verkar hur spännande och intressant som helst.

Måndag

Nu är det dags för hemgång! =) Har suttit med hemtenta hela dagen och är i princip klar, men vill ändå finslipa lite på den imorrn innan jag skickar in, senast klockan 16.

Helgen har bestått av kalas i fredags,
chips, digestive och choklad orgie i lördags
otvätt, städning och handling igår - söndag. Däremellan hann jag med ett underbart 90min yoga pass.


=)


RSS 2.0